1102 Budapest, Halom utca 16/A.+36 1 260 0502+36 30 409 2633

Taxisok, tisztítók, pénzváltók készülhetnek az online kasszára...

2015.11.20. 

Újabb ágazatokat köteleznek arra, hogy a pénztárgépeiket kössék be az adóhivatalhoz. Most a szolgáltatási szektor van soron, az ígéretek szerint most elegendő időt hagynak a felkészülésre. A kormány a feketegazdaság visszaszorítását segítő további lépésekre készül, így az elektronikus számlarendszer elindítására, valamint az online pénztárgépek bevezetésére a szolgáltatóknál, egyebek mellett a gépjármű szervizeknél, taxiknál, tisztítóknál, a konditermeknél, a wellnessnél pénzváltóknál – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A miniszter korábban már jelezte: ezúttal elegendő időt adnak a felkészülésre, a cél, hogy a következő évet már minden vállalkozás úgy kezdhesse meg, hogy tudja: kell-e új berendezést vennie, s ha igen, mikorra kell azt rendszerbe állítania. Mérlegelik azt is, hogy kell-e az államnak segítséget nyújtania a beszerzéshez.Tavaly az uniós adatok alapján több mint háromszázmilliárd forinttal emelkedett a forgalmi adó címén befolyt összeg, és ennek a növekménynek legalább a fele, 180-190 milliárd forint az online gépek használatából, a feketegazdaság visszaszorításából eredt – tette hozzá a miniszter. Korábban már pedzegette a kormányzat, hogy kiterjesztik a szolgáltatásokban is az online kasszát, de Orbán Viktor akkor nemet mondott a kezdeményezésre.

Online kassza jön a Zimmer Freibe is...

Most is sokan feketéznek a magánszállásadók közül, de a jövő év elejétől még nagyobb lehet azok száma, akik nem jelentik be ezen tevékenységüket, mivel 2016. január 1-től számukra is kötelező lesz online kasszát beüzemelni. A cél épp a tisztább működés lenne, de sokaknak túl nagy teher lesz az új szabály.A magánszálláshely szolgáltatást egyre jobban ellenőrizték az elmúlt években, már nem csak az önkormányzatok nézik a szabályos működést, de forgalmukról minden hónapban, napi bontásban a NAV-nak is jelentést kell küldeniük. Az év végéig azonban a magánszállásadóknak az online pénztárgépek rendszerébe is be kell kapcsolódniuk. Szakmai szervezetek szerint ez sokak számára túl nagy anyagi teher lesz és feladhatják a tevékenységüket – legalábbis hivatalosan.A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (Fatosz) alelnöke a Napi Gazdasaságnak azt nyilatkozta, a belföldi turizmus válság utáni visszaesése egyébként is megtizedelte ezt a szektort, az érintetteknek pedig valóban nagy problémát jelent az online kassza bevezetésének kötelezettsége, főként azért, mert az állami támogatás ellenére a többségnek anyagilag megterhelő az új készülék beszerzése.

Kérdés, hogy mit jelent ez például az egyéb szálláshely kategóriába tartozó Airbnb számára, ami egyelőre működhet szabályosan. Mivel a rendelet azokra vonatkozik, akik a TEÁOR’08 55.1-55.3 szerinti szálláshely-szolgáltatási tevékenységet végeznek. A szálláshely szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rend. szerinti egyéb szálláshely-szolgáltatók, ideértve a falusi szálláshely szolgáltatókat is, TEÁOR’08 55.20 kódú Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás alá tartoznak.

Forrás:piacesprofit.hu

Kiemelt termékek

Sam4S NR-300
104 900 Ft+ ÁFA

Legfrissebb hírek

Ne béreljen, vásároljon

Kiszámolta már, hogy a bérlés tényleg megéri-e Önnek?

Kiemelt ajánlatunk

Új vállalkozásához szükséges online pénztárgép? Esetleg meghibásodott régi készüléke?

Nézze meg kínálatunkat, vagy érdeklődjön telefonon akciós ajánlatainkról!

Online pénztárgépek részletre
Online pénztárgépek részletre!Részletfizetés: 13.800 Ft+áfa/hó, 12 hónapos futamidővelVásárlás előtt érdeklődjön új online pénztárgép akciónkról (06 30 409 2633;...