1102 Budapest, Halom utca 16/A.+36 1 260 0502+36 30 409 2633

Az év végéig a magánszállásadókat is kötelezik az online pénztárgépekre való átállásra!

2015.07.07. 

Az érintetteknek nagy problémát jelent az online kassza bevezetésének kötelezettsége, hiszen az állami támogatás ellenére is nagy anyagi megterhelést jelent a többségüknek. A rendszerre az év végéig kell berendezkedniük a szállásadóknak annak ellenére, hogy bevételeik már így is átláthatóak. Havonta elektronikusan jelenteniük kell az adóhatóságnak a forgalmukat és a szálláshelyeken megforduló vendégek száma alapján az önkormányzatok folyamatosan ellenőrzik az idegenforgalmi adó beszedését is.

Függetlenül attól, hogy havi jelentést tesznek és az önkormányzatok is ellenőrzik őket nagyon sokan még mindig feketén foglalkoznak ingatlanjaik bérbe adásával.
Az online kasszák bevezetésének célja, hogy a piac ezen területén is megszüntessék a szabálytalanságokat.
Szabó Géza a Fatosz (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének) alelnöke elmondta, hogy folyamatosan egyeztetnek az érintett minisztériumokkal, hogy el érjék a rendelkezés enyhítését.

Forrás: napigazdasag.hu

Kiemelt termékek

Bixolon SLP-DX220
75 900 Ft+ ÁFA

Legfrissebb hírek

Ne béreljen, vásároljon

Kiszámolta már, hogy a bérlés tényleg megéri-e Önnek?

Kiemelt ajánlatunk

Új vállalkozásához szükséges online pénztárgép? Esetleg meghibásodott régi készüléke?

Nézze meg kínálatunkat, vagy érdeklődjön telefonon akciós ajánlatainkról!

Online pénztárgépek részletre
Online pénztárgépek részletre!Részletfizetés: 13.800 Ft+áfa/hó, 12 hónapos futamidővelVásárlás előtt érdeklődjön új online pénztárgép akciónkról (06 30 409 2633;...