1102 Budapest, Halom utca 16/A.+36 1 260 0502+36 30 409 2633

Az online pénztárgép és a NAV közötti adatkapcsolat biztosítása

2015.09.07. 

Ahhoz, hogy a NAV le tudja kérni az online pénztárgép adatait online kapcsolatra van szükség, melyet az online pénztárgép üzemeltetőjének folyamatosan biztosítania kell! (az online kapcsolat nem internet elérhetőséget jelent, hanem jelen esetben az online pénztárgépbe épített SIM modult. )

Amennyiben az online adatszolgáltatás azért nem valósul meg, mert a pénztárgép üzemeltetője nem tett eleget a jogszabályban előírt kötelezettségeinek, mulasztási bírsággal sújtható.
Ez magánszemély esetében 500 ezer forintig, nem magánszemély (pl. gazdasági társaság) esetében pedig 1 millió forintig terjedhet.

Az online pénztárgép üzemeltetőjének adatszolgáltatási kötelezettsége van! Ahhoz, hogy az online pénztárgép kommunikálni tudjon a NAV szerverével kötelessége szerződést kötnie az adatkapcsolatot biztosító (pénztárgépenként eltérő) Szolgáltatóval, illetve a szerződés megkötése után ennek havi díját meg kell fizetnie!
(Az online pénztárgép vásárlásakor a pénztárgép megszemélyesítésével egyidejüleg kell megkötnie a szerződést ott, ahol vásárolja az online pénztárgépet!)

Ha az online pénztárgép üzemeltetője nem köt szerződést vagy huzamosabb ideig nem fizeti meg a szolgáltatás díját, úgy a Szolgáltatónak joga van az adatkapcsolat megszüntetésére. Az online pénztárgép adóügyi ellenőrző egységében (AEE) működő SIM modul letiltásával az adatkapcsolat végleg megszűnik, ezáltal az adóügyi ellenőrző egység is és az online pénztárgép is alkalmatlanná válik a jogszabályoknak megfelelő használatra.

Amennyiben a SIM modult végleg letiltja a Szolgáltató, úgy a pénztárgép üzemeltetőjének saját költségére új AEE-t kell vásárolnia és beszereltetnie az online pénztárgépébe.

A NAV naprakész információval rendelkezik az üzembe helyezett online pénztárgépek működéséről és folyamatosan ellenőrzi az adatszolgáltatást.

Forrás: nav.gov.hu

Kiemelt termékek

Legfrissebb hírek

Ne béreljen, vásároljon

Kiszámolta már, hogy a bérlés tényleg megéri-e Önnek?

Kiemelt ajánlatunk

Új vállalkozásához szükséges online pénztárgép? Esetleg meghibásodott régi készüléke?

Nézze meg kínálatunkat, vagy érdeklődjön telefonon akciós ajánlatainkról!

Online pénztárgépek részletre
Online pénztárgépek részletre!Részletfizetés: 13.800 Ft+áfa/hó, 12 hónapos futamidővelVásárlás előtt érdeklődjön új online pénztárgép akciónkról (06 30 409 2633;...