1102 Budapest, Halom utca 16/A.+36 1 260 0502+36 30 409 2633

Online pénztárgép felülvizsgálat

Online pénztárgép felülvizsgálat

Minden online pénztárgépet a vásárlástól számított egy éven belül kötelezően felül kell vizsgáltatnia a felhasználónak. A felülvizsgálatot kizárólag a NAV által nyilvántartott szerviz végezheti. Ezen felül a felülvizsgálatot végző személynek plombanyomóval és műszerész igazolvánnyal kell rendelkeznie.

A felülvizsgálat során a szervizes ellenőrzi, hogy nem történt-e illegális beavatkozás (plomba ellenőrzés, gépház átvizsgálása), az AEE-t (Adóügyi Ellenőrző Egységet), ha szükséges ennek akkumulátorát is cserélik. A felülvizsgálat elvégzését követően a műszerész a gépnaplóba bejegyzi a felülvizsgálatot, majd a NAV felé is lejelenti.
48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet

Önnek csak annyi a dolga, hogy a felülvizsgálathoz gondoskodjon a gépnapló meglétéről!

A régi pénztárgépeknél egyszerűbb volt mindenkinek, hisz február vége volt az éves zárás határideje. Most a beüzemelés időpontját, majd a későbbiek folyamán a felülvizsgálat időpontját kell alapul vennünk, hogy a következő felülvizsgálat 365 napon belül ismét elkészüljön. Ezért kérünk mindenkit, hogy segítsük egymás munkáját! Mi észben tartjuk, hogy az Ön online péntárgépének mikor van a felülvizsgálati ideje, de ezt tegye meg Ön is a saját érdekében! Gépnaplójában minden információt megtalál!

Egyeztessen időpontot : +36 1 260 0502

MÓDOSULT A NAV JOGSZABÁLY

48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet módosítása
9/2016. (III. 25.) NGM rendelettel egészül ki

24. § (1) A Rendelet 48. §-a a következő (1a) és (1b) bekezdéssel egészül ki:„(1a) Az éves felülvizsgálata) forgalmazói szoftver-felülvizsgálatból, valamint b) szervizes helyszíni vizsgálatból áll.

(1b) Az (1a) bekezdés a) pontja szerinti felülvizsgálat a forgalmazó kötelezettsége, amelynek keretében elvégzi az általa forgalmazott pénztárgépek AEE szoftver jogszabályoknak való megfelelőségének vizsgálatát és szükség szerinti módosítását a módosítást szükségessé tevő jogszabályban meghatározottak szerint, mely tényről az AEE gyártó által kiállított egyedi azonosító számmal rendelkező igazolást köteles beszerezni, mely igazolást a szervizes helyszíni vizsgálat során a szerviz az adóalany részére átadni köteles. Ezt a tevékenységet kizárólag az adott típus szervizelésére jogosult műszerész végezheti.”

(2) A Rendelet 48. § (2)-(4) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti felülvizsgálatot a pénztárgép üzembe helyezését, illetve legutóbbi éves szervizelését követő 1 éven belül kell elvégeztetnie az üzemeltetőnek.

(3) Az éves felülvizsgálat során a szerviz
a) ellenőrzi, hogy nem történt-e illegális beavatkozás a pénztárgépen,
b) ellenőrzi, hogy a pénztárgép működése, működési körülményei megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak,
c) szükség esetén kicseréli az AEE akkumulátorát.

(4) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti éves felülvizsgálatot a szerviznek a pénztárgépnaplóban dokumentálnia kell.”

Forrás: net.jogtar.hu

Tehát a szerviz az Ön telephelyén (ahol az online pénztárgép üzemel) végezheti el a kötelező éves felülvizsgálatot.

Kiemelt termékek

Bérelhető online pénztárgépek
Ajánlatunkért érdeklődjön!
Bixolon SRP-275 II
53 900 Ft+ ÁFA

Legfrissebb hírek

Ne béreljen, vásároljon

Kiszámolta már, hogy a bérlés tényleg megéri-e Önnek?

Kiemelt ajánlatunk

Új vállalkozásához szükséges online pénztárgép? Esetleg meghibásodott régi készüléke?

Nézze meg kínálatunkat, vagy érdeklődjön telefonon akciós ajánlatainkról!

Online pénztárgépek részletre
Online pénztárgépek részletre!Részletfizetés: 13.800 Ft+áfa/hó, 12 hónapos futamidővelVásárlás előtt érdeklődjön új online pénztárgép akciónkról (06 30 409 2633;...