AP CASH CENTRUM KFT | 1102 BUDAPEST HALOM U.16/A. | TEL:+36 1 260 0502 | halompenztargep@gmail.com

AP Cash Centrum Kft

Állami támogatás online pénztárgépre

2016. november 15.

A Szolgáltatók is megkapják az állami támogatást, a 2016. december 31-ig üzembe helyezett online pénztárgépek után!

A nemzetgazdasági miniszter 39/2016. (XI. 15.) NGM rendelete a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez nyújtott támogatásról

6. § (1) A támogatást a Rendelet alapján online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett adózó igényelheti. (2) Támogatás a 2016. december 31-ig üzembe helyezett pénztárgépek után igényelhető. (3) Támogatás iránti kérelem, illetve az eladási ár támogatás összegével megegyező részének kiutalása iránti kérelem 2017. március 31-ig nyújtható be az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az állami adó- és vámhatósághoz. 
7. § (1) Az üzemeltető legfeljebb összesen öt darab pénztárgép beszerzéséhez igényelhet támogatást. (2) A támogatás mértéke pénztárgépenként 50 ezer forint.
 


Az állami támogatás feltételeiről, mértékéről, kérelméről bővebben itt olvashat!

Forrás: magyarkozlony.hu


2016. október 17.


Állami támogatás a Szolgáltató szektornak...

  Több mint 20 ezer vállalkozás pénztárgépbeszerzéséhez nyújt segítséget a kormányzat. A támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe. Az érintetteknek érdemes körültekintően választani, ugyanis csak az olyan új, műszaki paraméterekkel bíró pénztárgép után jár az 50 ezer forintos támogatás, amely 2016. november 30-ig kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkezik.
  A támogatás tehát a 2017. január elsejétől kötelezetteknek jár, azaz a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszázsszalonoknak, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.
  A támogatás iránti kérelmet – a rendelet hatálybalépését követő 8. naptól – a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz lehet majd benyújtani.  Az érintetteknek több mint öt hónapjuk van a támogatás igénybevételére, tekintettel arra, hogy a kérelem benyújtásának végső – és egyben jogvesztő – határideje 2017. március 31-e.  A támogatás igénybevétele a lehető legegyszerűbb módon történik, a vállalkozónak gyakorlatilag 50 ezer forinttal kevesebbet kell fizetni a pénztárgép megvásárlásakor.
A jogszabálytervezet szövege itt érhető el!


Forrás: piacesprofit.hu
2015.04.20.

Állami támogatást vehetnek igénybe azoknak az ágazatoknak a vállalkozásai, amelyekre hamarosan kiterjesztik az online pénztárgépek használatának kötelezettségét. Az egyeztetés időszaka még tart, a nyitott kérdések tisztázása után az új szabályok hamar megjelenhetnek- írja a Napi Gazdaság.

 

Állami támogatást kaphatnak azok a vállalkozások is, amelyeket hamarosan arra kötelez a jogszabály, hogy online pénztárgépet vásároljanak meg. A nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára Pankucsi Zoltán elmondása szerint eddig nagyjából kétszázezer új típusú gépet helyeztek üzembe a kereskedelemben és a vendéglátásban. A kötelezettek köre bővülni fog, a jövőben – a tervek szerint – ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, az állatorvosoknak, a fényképészeknek és az edzőtermek üzemeltetőinek is.

Jelenleg az egyeztetés időszaka tart, az új rendelkezések csak akkor léphetnek életbe, ha mindenki felkészült az előírások végrehajtására – mondta a helyettes államtitkár. 


Forrás: napigazdasag.hu2014. augusztus 18.
 
Az állami támogatás igénybevételének határideje lejárt 2014. január 31-én. 
A kormány ezt meghosszabbította február 28-ig mindazon vállalkozásoknak, akik eleget tettek az online pénztárgép megrendelésére vonatkozó határidőknek. 
A károsultak illetve visszavont engedélyű pénztárgépeket megrendelt ügyfelek április 30-ig használhatták fel állami támogatásukat.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT

Forrás: magyarhirlap.hu

2014. január 23.

Az egyes pénztárgéphasználattal kapcsolatos miniszteri rendeletek módosításáról szóló 2/2014. (I. 22.) NGM rendelet 2014. január 23-i hatállyal módosította a pénztárgépek cseréjéhez nyújtott támogatásról szóló 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet egyes rendelkezéseit.

BŐVEBB INFORMÁCIÓ ITT